Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha - komentáře, diskuze

    komunik.jpg           icko.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ohniště

Štěpánka,11. 5. 2022 13:02

Dobrý den,
loni při první návštěvě jsme si všimli ohniště pod hradem, ale už si nepamatuji, jestli bylo povolené. Pokud ano, je možné ho použít?
Děkuji.

Re: Ohniště

Spolek hradu Jenčov,26. 10. 2022 19:48

Dobrý den,
zřícenina hradu se nachází v Národní přírodní rezervaci Vůznice, kde je rozdělávání ohně zakázáno. Prosíme o zodpovědný přístup.
ShJ

Název hradu

Pavel,25. 7. 2020 9:55

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Na internetu je uváděn název hradu Jenčov v závorce Jinčov, ale u hradu je cedulka s názvem pouze Jinčov. Který název platí. Pokud oba, bylo by dobré nahradit tabulku u hradu se správným názvem.
Jinak velká pochvala za práci a vynaložené úsilí za zachování této kulturní památky.

Re: Název hradu

Spolek hradu Jenčov,25. 7. 2020 20:54

Dobrý den, dotazy ohledně názvu hradu dostáváme často. Obě varianty jsou možné, Jinčov je označen v rámci turistického značení Klubem českých turistů. Vysvětlení názvu hradu na těchto stránkách viz Historie hradu Jenčov. Děkujeme Vám za podporu. ShJ

poděkování

Honza,17. 4. 2020 9:37

Včera jsem potkal paní s pánem (pravděpodobně ze Spolku pro hrad Jenčov) jak sbírají i v této Covid době odpadky po návštěvnících u zříceniny. Děkuji Vám za péči o čistotu v okolí hradu a přeji hodně zdraví a sil.

Jenčov

Luky,31. 8. 2018 12:12

Jenčov a Vůznice jsou moc krásná a klidná místa, v týdnu tu ani nejsou turisti. Dík za vaši péči o přírodu a hrad.
PS; Trochu se rozpadå skříňka na sešit, asi vandalové, není tu ani teploměr.

Re: Jenčov

Spolek hradu Jenčov,9. 9. 2018 18:50

Děkujeme za podporu.
Skříňka na sešit je v přípravě na příští rok, snad přežije zimu.
ShJ

Turistické známky

Robin,3. 1. 2016 19:47

Dobrý den, ve skříňce u zříceniny máte uvedená místa, kde se dají sehnat Turistické známky. Hospoda ve Bělči je však zavřená a v konzumu je nemají... :-(

Re: Turistické známky

Spolek hradu Jenčov,8. 1. 2016 20:41

Děkujeme za upozornění, do konzumu dodáme. Ke škodě všem je hospoda opět zavřena. ShJ

Re: Re: Turistické známky

Hanka,30. 5. 2016 15:07

Hezký den,
razítko je také možné získat v Bělči v obchodě? Dík

Re: Re: Re: Turistické známky

Spolek hradu Jenčov,30. 5. 2016 15:53

Ano nově je možno získat otisk razítka v Bělči č. p. 28 (dříve hospoda nyní obchod).
ShJ

https://jencov.estranky.cz/clanky/turisticke-znamky--turisticke-vizitky--pohlednice--razitko.html

Čistá Vůznice

Honza,18. 4. 2015 22:05

Dnes jsem s potěšením zjistil, že neproběhla jen akce Čistá Berounka, ale i akce "Čistá Vůznice" :-) . Děkuji Vám za péči o čistotu v rezervaci i na Jinčově. Přeji hodně sil a citu do oprav hradu.

Pochvala

Martin - Bradlec,27. 8. 2014 19:42

Připojuji se k výše uvedené Michalově pochvale. Je fajn, že i toto kouzelné místo má své nadšené a vytrvalé patrony. Jen tak dále.

Martin - hrad Bradlec

www.kumburk.cz

2014, květen

michal,10. 5. 2014 19:40

zdravím nadšence a zachránce jenčova, včera jsem měl možnost poprvé navšívit toto kouzelné místo..cesta se sem hledala dlouho!! ,,nejblíže,, ze zastávky žloukovice, lesní pěšinou až k zámečku dřevíč, kde k mému překvapení bylo hrazení a soukrom. pozemek!! původně jsem chtěl skrze přejít a napojit se na potok vůznici a přijít spodem..bohužel jsem musel dlouho obcházet po silnici až k nálezu tur. červené a přijít shora.
překvapilo mě, kolik tu bylo včera odpoledne návštěv, napočítal jsem za chvilku 10 osob a další na cestě..okolí čisté, uklizené, hrad dobře přístupný..místo velmi hezké. konzervační práce musím jednoznačně pochválit a ocenit..až byla v nitru radost pohledět. spojil jsem návštěvu jenčova s návštěvou valdeku-v dopoledních hodinách(vše pěšky a železnicí) bohužel valdek je natom špatně, zarůstá a hlavně dochází k destrukcím zdiva. menší lokální i větší...pro začátek by se mohl prořezat od náletu, takže při pohledu záchrany a údržby jenčova, nadšení - palec nahoru. otázka, kam chcete s rekonstrukcí zajít? chápu finance i počet členů aktivně se zapojit..myšleno, jestli budete znovu stavět asi některé okna-klenby, případně (zvedat) některé zdivo, případně zastřešit-část paláce? přístřešek pro návštěvníky? chápu, že v současnosti děláte maximum..přeji hodně úspěchu, trpělivosti, nové nadšené členy a dobré zdraví...pokud to půjde rád se zastavím, mohu jen přeposlat včerejší foto, jestli je zájem...a stránky jsem nalezl náhodou! michal jbc n n

Re: 2014, květen

Spolek hradu Jenčov,12. 5. 2014 21:58

Děkujeme Vám za pochvalu. Na Jenčově nám jde pouze o konzervaci stávajícího zdiva a tím o jeho zachování. Hrad nechceme rekonstruovat, takže žádné zvedání zdiva, nové konstrukce ani zastřešení nejsou v plánu. Pokud byste měl zájem blíže podiskutovat na téma Valdeka nebo jiných hradů, popřípadě se přidat k našim aktivitám, ozvěte se nám na náš e-mail jencov@seznam.cz.
ShJ